czas przygotowania: 15min
koszt: 2-3zł
Składniki na jedną porcję:
- mleko - 200-300ml (1-1,5 szklanki)
- płatki - 40-60g (1/3-1/2 szklanki)
- jabłko
- łyżeczka masła
- cukier
- cynamon
- orzechy włoskie
Przygotowanie:
1. Gotuję płatki owsiane z mlekiem na małym ogniu żeby napęczniały, w tym samym czasie obieram jabłko i kroję na kawałki.
2. Smażę jabłko na łyżeczce masła, zasypuję cynamonem i cukrem.. no powiedzmy dwiema łyżkami, za to nie słodzę owsianki.
3. Siekam orzechy.
4. Nakładam na talerz owsiankę, podsmażone jabłko i posypuję orzechami.
2. Smażę jabłko na łyżeczce masła, zasypuję cynamonem i cukrem.. no powiedzmy dwiema łyżkami, za to nie słodzę owsianki.
3. Siekam orzechy.
4. Nakładam na talerz owsiankę, podsmażone jabłko i posypuję orzechami.
Smacznego!
Próbowałam dzisiaj - pyszne!!
OdpowiedzUsuńSuper, cieszę się:) muszę wrócić do owsiankowych przepisów, dzisiaj jadłam z kakao i bananem:)
OdpowiedzUsuń