4 grudnia 2013
Kurczak musztardowy z grilla lub patelni
Kurczak z musztardą przygotowany na grillu to nic innego jak pierś z kurczaka z musztardowej marynacie. Wprawdzie nie ważne sezon grillowy czy nie, technika tak poszła na przód i to nie teraz, tylko już dobrych kilka lat temu, że możemy sobie spokojnie postawić grilla na stole, podpiąć do kontaktu i grillowane danie przygotować. To nie to samo co grill na świeżym powietrzu i jedzenie lekko zasmaczone dymem, koc, zielona trawa, słońce.. Ahhh.. Jeśli wpadłeś czy wpadłaś na ten przepis w tym okresie to nie zastanawiaj się nawet tylko załatwiaj grilla i idź z rodziną albo znajomymi do parku czy ogródka i cieszcie się tym czasem ale... Możesz też użyć patelni grillowej a jeśli nawet tego brak to usmażyć pierś na zwykłej patelni, chodzi o smak marynaty której użyjemy w tym przepisie. Główne smaki to musztarda i rozmaryn, myślę że to dobre połączenie, jeśli masz możliwość użyj świeżego rozmarynu. Do kurczaka musztardowego podałam szparagi z beszamelem serowym i ryż naturalnym, dobrym rozwiązaniem będzie też jakaś lekka surówka. Przepisy na surówki znajdziesz w linku.
Subskrybuj:
Posty (Atom)