17 sierpnia 2012

Jajecznica z kurkami, szpinakiem i camembertem

jajecznica z kurkami camembertem i ze szpinakiemNadal korzystam z sezonu na kurki, tym razem wersja śniadaniowa.

czas przygotowania: ok 10 min
koszt jednej porcji: 6zł

Składniki na jedną porcję:
  • 3 jajka
  • 60 g kurek
  • 1/4 okrągłego serka camembert
  • kilka kiści świeżego szpinaku
  • ćwierć mniejszej cebuli
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
1. Cebulę szklę na maśle na małym ogniu, dodaję pokrojone kurki i zwiększam ogień.
2. Kiedy kurki zmiękną wrzucam na chwilę podarte liście szpinaku, po czym dodaję jajka, posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiam solą i pieprzem.
3. Kiedy jajecznica jest już tak ścięta jak lubię dodaję na patelnię rozdrobiony na mniejsze kawałki ser pleśniowy mieszam i przekładam na talerz.
4. Podaję z razowym chlebem posmarowanym masłem.



Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz