czas przygotowania: ok 10 min
koszt jednej porcji: 6zł
Składniki na jedną porcję:
- 3 jajka
- 60 g kurek
- 1/4 okrągłego serka camembert
- kilka kiści świeżego szpinaku
- ćwierć mniejszej cebuli
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Cebulę szklę na maśle na małym ogniu, dodaję pokrojone kurki i zwiększam ogień.
2. Kiedy kurki zmiękną wrzucam na chwilę podarte liście szpinaku, po czym dodaję jajka, posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiam solą i pieprzem.
3. Kiedy jajecznica jest już tak ścięta jak lubię dodaję na patelnię rozdrobiony na mniejsze kawałki ser pleśniowy mieszam i przekładam na talerz.
4. Podaję z razowym chlebem posmarowanym masłem.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz