5 maja 2013

Pasta z makreli wędzonej i twarogu

Pasta z makreli wędzonej i twarogu


Dużo jest takich wpisów na blogu, które dziwnie nazywa mi się przepisami bo sposób wykonania jest super prosty, to bardziej pomysły na ... Tutaj pomysł na pastę z makreli wędzonej i twarogu. Pomysł na pastę do kanapek na śniadanie czy kolację. Smak tej pasty podkreśla i zaostrza delikatnie por, zamiast niego możesz też użyć posiekanej drobno cebuli, a żeby jej smak nie był tak intensywny sparz ją wrzątkiem na sitku.

czas przygotowania: 15min
koszt: ok 7zł

Składniki:
  • 1 makrela wędzona (ok 200g)
  • 250g twarogu
  • kawałek pora (kilka cm)
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
1. Makrelę obieram ze skóry i ości. Odrobina znajomości anatomii takiej rybki bardzo ułatwia sprawę i przyspiesza całą operację.
2. Makrelę wkładam do miski, dodaję twaróg, posiekanego pora, jogurt, sól i pieprz. Wszystko zgniatam i mieszam widelcem.
3. Podaję z chlebem razowym i kiełkami rzodkiewki.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz