czas przygotowania: 10min
czas pieczenia: 30min
koszt: 1zł? :)
Składniki (dla dwóch osób):
- 2 jabłka (dobrze żeby były twarde)
- kilka łyżeczek dżemu żurawinowego
- łyżeczka masła
- łyżeczka miodu
- cynamon
Przygotowanie:
1. Piekarnik nastawiam na 180 stopni. Z jabłek ścinam górę i wydrążam je łyżeczką.
2. Do każdego jabłka wkładam ok 2 łyżeczek dżemu, po pół łyżeczki masła i miodu, szczyptę cynamonu i zakrywam ściętą końcówką.
3. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę przez 30 minut.
Smacznego!
Uwielbiam pieczone jabłka! Choć w kokilkach i z dodatkiem miodu jeszcze nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńWsadziłam do kokilek, na wszelki wypadek, jakby miały się rozpaść, a miodu dodałam bo to jabłka od mojej mamy z ogrodu tzw. zimowe, bardzo kwaśne:)
Usuńkocham takie pieczone jabłuszka
OdpowiedzUsuń