czas przygotowania: 1 godzina (w tym gotowanie buraków)
koszt: 2zł
Składniki:
- 2-3 buraki
- 3 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- 1 kostka rosołowa
- łyżeczka tymianku
- 2 ząbki czosnku
- 5 łyżek octu lub soku z cytryny
- 5 ziaren pieprzu
- skórka z jabłka
- 1 mała cebula
Przygotowanie:
1. Buraki kroję w plastry i gotuję w wodzie z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem, tymiankiem, skórką z jabłka, kostką rosołową, 4 łyżkami octu i lekko zgniecionymi ząbkami czosnku. Gotuje je do miękkości
2. Miękkie buraki ścieram na tarce o grubych oczkach, dodaję drobno posiekaną cebulę i łyżkę octu. Doprawiam do smaku pieprzem i solą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz