czas przygotowania: 30min
koszt (4 roladki): 8-9zł
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka lub np pojedyncza z indyka
- 300g pieczarek
- średnia czerwona cebula
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- olej
Przygotowanie:
1. Cebulę siekam drobno i szklę na patelni.Pieczarki również drobno kroję, dodaję do cebuli i podsmażam. Dodaję siekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
2. Pierś kurczaka przekrawam wzdłuż na pół i lekko solę i pieprzę. Nakładam farsz, zawijam i spinam dwiema, trzema wykałaczkami tak, żeby się nie rozwijały.
3. Tak przygotowane roladki obsmażam ze wszystkich stron na rumiany kolor, po czym zakrywam przykrywką i zostawiam na małym ogniu na 15-20min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz