czas przygotowania: 10min
czas pieczenia: 15min
koszt zależy od ilości masła w dużej mierze.
Składniki:
- 2 półbagietki
- 50g masła
- 3-4 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Czosnek i natkę pietruszki siekam drobno. Masło wyjmuje z lodówki żeby trochę zmiękło.
2. Zagniatam masło z pozostałymi składnikami widelcem.
3. Bagietki nacinam po skosie, do każdego nacięcia nakładam odrobinę masła. Pozostałe masełko przechowuję w lodówce.
4. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 10-15 min.
5. Ze skrojonym pomidorem, czy jajecznicą w sam raz na kolację.
Smacznego!
uwielbiam bagietkę z masłem czosnkowym:D
OdpowiedzUsuńkocham czosnkowe bagietki :)
OdpowiedzUsuńMasło czosnkowe jest przepyszne z bagietkami... polecam
OdpowiedzUsuń