czas przygotowania: 15min
koszt (9sztuk): ok 4zł
Składniki:
- porcja twarogu - opakowanie którego użyłam miało 275g
- jajko
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki płatków migdałów
- olej
Przygotowanie:
1. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą masę.
2. Żeby masa nie kleiła mi się zbytnio do rąk, opruszyłam je lekko mąką. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju kładę uformowane rozpłaszczone kulki.
3. Smażę na złotawy kolor z obu stron.
4. Placuszki z twarogu podaję z czekoladą i powidłami śliwkowymi.
Smacznego!
bardzo lubię placuszki z twarogu!:) był czas, że potrafiłam je robić na śniadanie i kolację;D
OdpowiedzUsuńtaka twarogowa prostota, bardzo mi się podoba.
OdpowiedzUsuń