czas przygotowania: 20-30min
koszt: ok 9zł (spory garnek)
Składniki:
- ok 1,3kg dyni (pół mniejszej dyni)
- 3 ziemniaki
- 1kg marchewki
- puszka kukurydzy
- pół czerwonej cebuli
- 2 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- imbir proszkowany i kawałek świeżego
- 1 kostka rosołowa
- sól, pieprz
- olej
- ser gouda 1-2 grubsze plasterki na talerz
Przygotowanie:
1. Dynię i ziemniaki kroje w kostkę, marchewkę w plastry a cebulę w kosteczkę. Imbir siekam drobno.
2. Cebulę szklę na oleju w garnku, kiedy się zeszkli zalewam wodą dodaję warzywa i przyprawy i gotuję aż warzywa zmiękną (ok10min.).
3. 3/4 warzyw wyławiam, miksuję blenderem. Dodaję kukurydzę, próbuję i doprawiam do smaku.
4. Podaję z pokrojonym w kostkę serem gouda.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz