czas przygotowania: 15-20min
koszt: ok 6zł
Składniki:
- 500g pieczarek
- 200ml śmietany 12% słodkiej
- pół szklanki wody
- lekko kopiasta łyżka mąki
- pół średniej cebuli
- lubczyk
- sól, pieprz
- olej
- możesz też dodać, jeśli lubisz, siekaną natkę pietruszki - opcjonalnie
Przygotowanie:
1. Cebulę kroję w drobną kostkę i szklę na patelni.
2. Pieczarki obieram i kroję w półplasterki dorzucam na patelnię żeby się podsmażyły.
3. Dolewam śmietankę i wodę rozrobioną z mąką. Dodaję przyprawy - sól, sporo pieprzu i lubczyk (ewentualnie natkę pietruszki).
4. Mieszam na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
Smacznego!
Wygląda przepysznie!!!
OdpowiedzUsuńA smakuje jeszcze lepiej. Myślę, że zdjęcie tego nie oddaje w pełni:)
Usuńswietny przepis. wlasnie skonczylismy obiad, wszystkim bardzo smakowal. pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńi ja urządziłam sobie dzisiaj powtórkę. Cieszę się, że smakował:)
UsuńSuper przedstawiony przepis wszystko jasno i czytelnie . Sos super , udało się nawet początkującemu w tych sprawach ;> POZDRAWIAM:)
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis bez kostek rosolowych :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za przepis, sos wyszedł przepyszny ;) dodałam do ulubionych!!
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło:) Ja też dziękuję.
UsuńZajebisty przepis!
OdpowiedzUsuńtrzeba dodać lubczyk?
OdpowiedzUsuńnie trzeba ja po prostu lubię jego smak.. ale bez też wyjdzie i nic się nie stanie..
Usuń