20 września 2012

Smażony oscypek z żurawiną

smażony oscypek z żurawinąNic trudnego, i nic specjalnie odkrywczego ale może nie każdy zna więc napisać warto. Ja osobiście uwielbiam, jeszcze lepiej gdyby był grillowany ale wersja smażona też dobra. Oscypek na ciepło, lekko roztopiony na własnego wyrobu dżemie żurawinowym. Taka o przekąska.

czas przygotowania: 5min
koszt: cały oscypek kupuję za 8 zł więc to kwestia groszowa

Składniki:

  • kilka plastrów oscypka
  • dżem żurawinowy

Przygotowanie:
Oscypka kroję na plastry, podsmażam na patelni tak żeby się zarumienił i zmięknął. Podaję z dżemem żurawinowym. Koniecznie na ciepło!



Smacznego!

3 komentarze:

  1. Oscypki to niemal stały punkt wypraw w góry :) Z żurawiną są pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ehh.. Szkoda, że nie mam dostępu do świeżych oscypków

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja mam w Warszawie dzięki miłemu panu który raz w tygodniu przyjeżdża z Zakopanego i sprzedaje je tutaj. Są soczyste i świeże.

      Usuń