czas przygotowania: 5min
koszt: ok 1zł
Składniki:
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- dwa ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Czosnek siekam drobno, można przecisnąć przez praskę.
2. Mieszam ze śmietaną i majonezem, doprawiam solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Tym razem sos czosnkowy został podany z pizzą żytnią ze szpinakiem, kukurydzą i lazurem (przepis jeszcze dzisiaj zamieszczę na stronie:)
Smacznego!
Spróbuj w swoich poszukiwaniach kiedyś może nie dodawać majonezu i dodać szczyptę cukru... ja tak robię dodaję też inne zioła.... no w każdym razie, polecam :)
OdpowiedzUsuńSpróbuję:) chociaż nie ukrywam, że do majonezu mam słabość.. Ale jeśli mi zasmakuje Twoja wersja, na pewno wyjdzie mi to na zdrowie!
Usuń