20 października 2012

Sos czosnkowy

sos czosnkowy
Sos czosnkowy na bazie śmietany i majonezu doprawiony solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi polecam szczególnie do pizzy. Może być również do jajek na twardo lub do surówek i sałatek.

czas przygotowania: 5min
koszt: ok 1zł

Składniki:
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • dwa ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Czosnek siekam drobno, można przecisnąć przez praskę.
2. Mieszam ze śmietaną i majonezem, doprawiam solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Tym razem sos czosnkowy został podany z pizzą żytnią ze szpinakiem, kukurydzą i lazurem (przepis jeszcze dzisiaj zamieszczę na stronie:)



Smacznego!

2 komentarze:

  1. Spróbuj w swoich poszukiwaniach kiedyś może nie dodawać majonezu i dodać szczyptę cukru... ja tak robię dodaję też inne zioła.... no w każdym razie, polecam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuję:) chociaż nie ukrywam, że do majonezu mam słabość.. Ale jeśli mi zasmakuje Twoja wersja, na pewno wyjdzie mi to na zdrowie!

      Usuń