26 lutego 2013

Pasta z twarogu i rzodkiewek



Pasta z twarogu i rzodkiewek
Jadam bardzo mało pieczywa, a jak już mi się zdarza to raczej nie jest to prosta kanapka z żółtym serem. Lubie dużo dodatków, a jeszcze bardziej lubię pasty kanapkowe i dodatki. W tej o precyzji można zapomnieć bo małe różnice w ilości składników nie mogą zaszkodzić. Pasta z twarogu i rzodkiewek to jedna z moich ulubionych, tyle, że zimą rzodkiewkom daleko do tych sezonowych ale miałam na nią wielką ochotę.

czas przygotowania: 10min
koszt: ok 4zł

Składniki:
  • opakowanie twarogu ok 250g
  • 150-200 ml jogurtu naturalnego (możesz też użyć śmietany 12% ale z jogurtem jest zdrowiej a smakuje tak samo)
  • pęczek rzodkiewek - wiadomo pęczek pęczkowi nie równy ale jak wspomniałam precyzja nie jest na pierwszym miejscu
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Twaróg, jogurt, sól i pieprz przekładam do miski.
2. Ścieram rzodkiewkę na tarce o drobnych oczkach, wszystko mieszam dokładnie rozgniatając ser. 
Prościzna ale jakie pyszne. Podaję z kiełkami i sałatą.


Smacznego!


3 komentarze:

  1. świetne! rzodkiewka nie jest moim ulubionym warzywem, i rzadko ją jadam, ale w tej wersji... hm wygląda bardzo bardzo smacznie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio chodzi za mną nabiał, różne twarożki itp. Kusisz :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Za pomysłowość ... nominuję Twój blog do Liebster Blog.

    Zapraszam http://sepichce.blogspot.com/2013/02/dziekuje.html


    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń